OaknailFAQs

Zijn de tuinornamenten met de hand gemaakt?

Ja, elk stuk is apart gegoten en gekleurd.

Maak je alle producten zelf?

Het meeste van wat je ziet op de website wordt door mijzelf gemaakt. Een aantal van de grotere beelden (bijvoorbeeld de Sussex Ridgetiles) zijn in Engeland gemaaakt door mensen die op een vergelijkbare manier werken als ik.

Waar zijn de ornamenten van gemaakt?

De meeste tuinbeelden zijn gemaakt van beton of een andere gietsteen mengsel. Sommige, die meer geschikt zijn voor binnenshuis zijn van een hoge qualiteit gips, bijvoorbeeld Elfenbeingips gemaakt.

Kunnen de ornamenten het hele jaar buiten staan?

Ja, de betonnen of gietsteen beelden kunnen probleemloos het hele jaar buiten blijven.

Zijn de beelden vorstbestendig?

Ja. Door het gebruik van kwalitatief goede materialen, en door te zorgen dat het gietsteen rustig en langzaam droogd zijn de betonnen en gietsteen beelden vorstbestendig onder normale omstandigheden

Zullen de kleuren vervagen?

Ja, bij sommige beelden zal de kleur vervagen – dat hoort bij het normale verouderingsproces. Maar je kunt ze zelf, nadat je ze hebt schoongemaakt met water met een scheutje spiritus opnieuw behandelen met een goede, transparante tuinbeits op water basis, of een goede acrylverf.

Zijn de kleuren van de beelden hetzelfde als op de fotos?

Kleuren kunnen wel verschillen van de afbeelding. Omdat alle producten met de hand gekleurd zijn, en omdat wij regelmatig nieuwe afwerkingen uitproberen is geen enkel beeld precies hetzelfde van kleur.

Als je nog vragen hebt kun je uiteraard altijd mailen of bellen!